Gyakori kérdések

Minden esetben szükséges a Wineo klikkes rendszerű padlóit Silent Comfort alátétlemezre tenni?

A Wineo klikkes vinylpadló fektetése esetén a Silent Comfort alátétlemez használata a gyári garancia meglétének egyik alapvető előfeltétele.

A klikkes vinilpadló alá kerülő lemeznek bírnia kell a terhelést bármilyen körülmények között, az anyag szerkezetének tehát rendelkeznie kell egy bizonyos fokú stabilitással és keménységgel.

A Wineo Silent Comfort:

– áthidalja az aljzat kisebb egyenletlenségeit

– csökkenti a lépészajt

– tovább csökkenti az elcsúszás veszélyét

– könnyíti a padló fektetését

– akár a 440 kPa/m2-es nyomást is elviseli

A Wineo Silent Comfort használata az alábbi aljzatok esetén indokolt

– párnafa, laminált padló

– kő-, kerámia-, márvány- és porcelánfelületek

– PVC burkolatok

– Esztrichek

 

Használható-e a Wineo Silent Comfort alátétlemez nedves helyiségekben?

Igen. A falaknál viszont ezekben az esetekben mindenképpen használjunk tömítőkötelet, vagy szilikont.

 

Mennyi lehet az aljzat maximális nedvességtartalma?

A klikkes Wineót csakis tartósan száraz aljzatra lehet fektetni. A javasolt értékek:

cementbeton: padlófűtés nélkül <CM2%, padlófűtéssel <1,8%

anhidrit beton: padlófűtés nélkül: <0,5%, padlófűtéssel <0,3%

 

Mekkora területre fektethető a Wineo vinylpadlója megszakítás nélkül?

Ha a Wineo klikkes vinylpadlóit 150m2-nél nagyobb alapterületű helyiségbe fektetik, szükség van a padlófelület megosztására (a 600-as szériánál ez a határérték 400m2). A különböző helyiségek találkozásánál szintén indokolt dilatálás. Ugyanez a helyzet az oszlopok, válaszfalak, radiátorcsövek esetében is. A dilettációs hézagnak 5mm-esnek kell lennie. A hézagokat szegélylécekkel és burkolatváltó profilokkal lehet lefedni.

 

Fektethetem a Wineo vinylpadlóit textil-felületre?

A Wineo vinylpadlói nem fektethetőek textil-felületekre, csakis szilárd aljaztokra.

 

Mivel takaríthatom a Wineo vinylpadlóit?

Kérjük, hogy csak is olyan tisztítószerekkel takarítsa a Wineo vinylpadlót, amely biztosan alkalmazható poliuritán felületeken. Kérjük, további részletek miatt keresse a kereskedőinket.

 

Statikus terhelés

A statikus terhelés (pl. bútorok) okozta sérülések lehetőségét nem lehet kizárni. A sérülés mértékét sok tényező befolyásolja, pl. a terhelést okozó tárgy felülete, össztömege, vagy a terhelés időtartama.

A Wineo vinylpadló statikus terheléssel szembeni viselkedését az EN 433-as szabványok szerint, az úgynevezett görgős tesztelés során vizsgálták meg. A vizsgálat során egy 1cm2 felületű acélhengert helyeznek a padlóra, majd 50 kg-os terhelés alatt ott tartják 150 percig, majd újabb 150 percig „pihenni hagyják” a padlót. Majd megvizsgálják a burkolat felületét.

 

Mit jelent a Wineo vinylpadló csomagolásán az A+ pecsét.

Ezzel a jelzéssel a különösen alacsony károsanyag kibocsátású termékeket jelölik meg. A szabványt 2012-ben vezették be Franciaországban, és minden olyan építőipari és lakberendezési terméknek el kell érnie, amelyet újonnan dobnak piacra az országban.

 

Mit jelent az, hogy a Wineo vinylpadló antisztatikus?

Azt, hogy csökkenti a műanyagok és műszálak elektromos feltöltődését. Ez 23 celsius fokon, 25 százalékos páratartalom esetén kevesebb, mint 2kV

 

Mit jelent az, hogy igénybevételi besorolás?

A DIN EN ISO 10874-es standard a padlóburkolatok felhasználási területeit hivatott kategóriákba sorolni. A három kategória közül az „otthoni” a mérsékelt, a „kereskedelmi” a normál az „ipari” pedig az intenzív igénybevételre való alkalmasságot jelenti.

A 21-es, 22-es és 23-as használati osztályok az otthoni igénybevételt bontják alkategóriákra. A 31 és 34 közötti skálán azok a kategóriák sorakoznak, amelyeket már kereskedelmi, közületi helyiségekben is bátran alkalmazhatóak. Az ipari kategóriába eső 41-es, 42-es és 43-as osztályozású padlók pedig az intenzív igénybevételnek is ellenállnak.

 

Mennyire áll ellen az UV-fénynek a Wineo vinylpadló?

Az EN ISO 105-B02 standard szerinti kékskálán elért 6-os eredmény azt jelenti, hogy a Wineo vinylpadló még akkor is megőrzi fényállóságát, ha sok és intenzív napfény éri őket.

A magas fényállóság mellett azonban nem zárható ki teljesen a Wineo vinylpadlóknál némi színváltozás, ahogy semmilyen más elasztikus, textil vagy faburkolat esetében sem.

 

Mi az a PVC padló?

A PVC (polivinil klorid) padlók thermoplasztikus anyagból felépülő rugalmas padlólapok.

 

Mi az a kopóréteg?

A padlóburkolatok legfelső rétege. Mivel ez a réteg kapja a kopást okozó behatásokat, számos követelménynek kell megfelelnie, és mivel emellett a padlóburkolatok komponenseinek hatalmas a szórása, nem létezik megbízható egységesített osztályozási rendszer ezen a területen.

 

Mi az a klikkrendszer?

A klikkrendszer egy olyan manuális csatlakozásokkal egymáshoz illeszthető elemek sora, amelyet együttesen egy összefüggő rendszert alkotnak. A padlóburkolatok világában leginkább az úsztatva fektetendő (a padlót nem ragasztjuk hozzá az aljzathoz, laminált és a vinylparketták esetében szokták alkalmazni). A klikkrendszer esetében az úgynevezett csapok és hornyok mechanikailag egymásba kapaszkodnak az összeillesztésük során.

 

Mi az a szinkronnyomás?

A szinkronnyomott laminált és vinylpadlókon a felület domborulatain is letapintható a burkolat vizuális mintázata, a kettő harmonizál egymással. A szinkronnyomás célja a valósághű, autentikus faélmény.